Jump to content

GTCP85-180 APU


Shaun
 Share

Recommended Posts

We have 2 GTCP85-180 APU's with two different issues.

1. This APU will not accelerate to full speed at all. You hit start and the starter turns the engine and combustion is occurring but doesn't go past about maybe 10% and stays there until I hit the off switch. I checked if there were any loose air lines and there were none. Any ideas? Bad starter? Broken FCU shaft? 

2. This second APU just shuts down after maybe about 5 minutes of operating. No loads on it at all, it just dies. Could it be that fuel solenoid on the FCU or maybe the centrifugal switch? Is there any way to test what it could be without just swapping parts?

Link to comment
Share on other sites

First one sounds like a bad fuel cluster, also pull the combustion liner and check for coking.

 

Second could be a number of things: fuel cluster, speed switch, oil pressure sequencing switch, broken wire, dry solder joint on a cannon plug, bad 110% solenoid ..... be fun to debug it on test stand.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...